שירביט חברה לביטוח בע"מ נ' זקי ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
4566-12-10
6.3.2012
בפני :
סיגל אלבו

- נגד -
:
שירביט חברה לביטוח בע"מ
:
1. נח זקי
2. אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ - ח.צ. 570001237

פסק-דין

פסק דין

בפניי תביעה לתשלום פיצויים בשל נזקים שאירעו לרכב המבוטח על ידי התובעת, בעקבות תאונת דרכים.

התובעת היתה המבטחת של רכב מספר רישוי 41-103-61 (להלן: הרכב הניזוק).

הנתבע 1 נהג באוטובוס ביום התאונה, אשר מצוי בבעלות הנתבעת 2.

אין מחלוקת כי ביום 5/8/2010 כאשר נסע הרכב הניזוק בנתיב השמאלי של הכביש נפגע הרכב בצידו הימני. המחלוקת בין הצדדים נעוצה בשאלת אופן התרחשות התאונה.

לגרסת התובעת, נהגת הרכב הניזוק נסעה בנתיבו השמאלי של הכביש ואוטובוס הנתבעים אשר עמד בתחנה בנתיב הימני של הכביש, יצא מהתחנה ופגע ברכב הניזוק.

לעומת זאת, גרסת הנתבעים הינה, כי נהגת הרכב הניזוק אשר נסעה בנתיב השמאלי, סטתה ימינה לעבר הנתיב בו עמד האוטובוס ופגעה באוטובוס, וזאת שעה שהאוטובוס היה בעצירה מוחלטת.

מטעם התובעת העידו נהגת הרכב הניזוק וכן בתה, אשר היתה עמה ברכב בעת התאונה. נהגת הרכב העידה כי התכוונה להיכנס לנתיב הימני ולעמוד בו על מנת להוריד את בתה בתחנת האוטובוס (ראו עמ' 2 לפרוטוקול הדיון, ש' 1-2). לפי עדותה, עוד לפני שהספיקה לעשות כן, נהג האוטובוס יצא מהתחנה ופגע ברכבה. בתה של הנהגת אף היא העידה כי כוונת אמה היתה להוריד אותה בתחנת האוטובוס, שכן באותו היום היתה צריכה להגיע לבסיס הצבאי בו שירתה.

לעומת זאת, הנתבע 1, נהג האוטובוס, העיד כי בעת התאונה היה בעצירה מוחלטת. עת התכוון לצאת מתחנת האוטובוס שמע צפירה ולאחר מכן מכה ואז הבחין במראה כי נהגת הרכב המבוטח נכנסה באוטובוס באלכסון.

לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים ושמעתי את טענותיהם, הגעתי למסקנה כי התובעת לא הרימה את נטל ההוכחה כי הנתבעים הם האחראים לתאונה.

ראשית, גרסתו של נהג האוטובוס כי נהגת הרכב סטתה ימינה לעבר נתיבו ותוך כדי כך פגעה בו מתקבלת יותר על הדעת, וזאת נוכח העובדה כי אין מחלוקת שבכוונת נהגת הרכב היה לעבור לנתיב הימני על מנת להוריד את בתה בתחנת האוטובוס או מעט לפניה. תוך כדי הסטייה לעבר הנתיב הימני, פגעה נהגת הרכב באוטובוס.

זאת ועוד, הגרסה לפיה נהג האוטובוס סטה שמאלה אינה הגיונית,שכן על מנת לצאת מהתחנה היה על האוטובוס להמשיך ישר בנסיעה בנתיב הימני של הכביש ולא היה עליו לעבור לשם כך לנתיב השמאלי. גרסה זו אף נתמכת בתמונות של המקום, שהוגשו (נ/1).

אוסיף גם כי התרשמתי מעדותו של נהג האוטובוס כי הוא דובר אמת ועל כן אני מאמצת את גרסתו.

התמונות המתארות את הנזק שנגרם לרכב הניזוק יכולות להתיישב עם כל אחת מהגרסאות הנטענות ועל כן אין בהן כדי להכריע בשאלת האחריות

לפיכך, אני קובעת כי התובעת לא הרימה את נטל ההוכחה המוטל עליה לפיו הנתבעים הם שאחראים לתאונה, ועל כן אני דוחה את התביעה.

התובעת תישא בהוצאות הנתבעים, כל אחד, בסך של 750 ₪.

ניתן היום, י"ב אדר תשע"ב, 06 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>